Léto se pomalu ale jistě přesouvá do své druhé poloviny a v Nile už probíhá intenzivní příprava na nadcházející sezónu podzim/zima 2024. Zrcadlí se v ní současné trendy v podobě prvků pánské módy, mokasín, kratších kabátků a preference kalhot namísto šatů a sukní. Zároveň, zejména v trendech obuvi, pozorujeme částečný návrat k ženskosti a křehkosti. Nila rozšiřuje své portfolio hned o několik francouzských značek, které tyto trendy zcela naplňují.

Na následujících řádcích najdete tyto informace:

• Základní trendy udržitelné módy pro sezónu podzim/zima 2024
  • Aktuální kolekce značek v nabídce Nila
  • Fotogalerie novinek

V případě zájmu o spolupráci, další fotografie či zápůjčky se prosím obracejte na Jitku (jitka.davidova@nila.cz).

Základní trendy udržitelné módy pro sezónu podzim/zima 2024

Oproti minulým sezónám se letos v Nile objeví více barevných a vzorovaných modelů kabátů, které budou doplněny kratšími vlněnými kabátky, jež jsme dříve považovali za přechodové a nyní se stávají skutečně sezónní záležitostí. Ty se budou skvěle kombinovat s nastupujícím trendem kalhot a mokasín, které se budou nosit celou sezónu. Silueta obuvi se oproti minulým sezónám zjemní a bude subtilnější. Zásadním způsobem se vrací nejen mokasíny, ale i baleríny, Mary Janes a jejich variace.

leone_copper_1.jpg

Výrazným trendem zůstávají vesty, ať už pletené nebo například z manšestru. Dokládají, že i ony dokážou nabídnout šatníku bezpočet variací nošení, jednu teplou vrstvu navíc i prostor pro kreativní sebevyjádření.

Barevnosti podzimních kolekcí dominuje zemitá paleta - zelená, modrá, hnědá, které sekundují výrazné, doplňkové barvy jako kobaltová modř a různé odstíny fialové a růžové.

V zimních kolekcích vidíme materiálově především hřejivou vlnu, směsi mohéru, alpaky a kašmíru. Ke slovu přicházejí úpravy bavlny, popřípadě vlny, jako jsou manšestr nebo flauš. Vegansky smýšlející zákazníky osloví nabídka produktů z biobavlny, tencelu a ekologické viskózy EcoVero.

evergreen_ochre.jpg

Aktuální kolekce značek v nabídce Nila

Portfolio značek v nabídce Nila se rozšiřuje hned o několik francouzských módních domů. Po éře skandinávského minimalismu se tak Nila přiklání více k bohémskému eklekticismu a francouzského šarmu. Ten ztělesňuje i lyonská značka Tinsels, která vyniká mimořádným citem pro kombinace barev, textur a střihů. Všechny modely v jejich kolekcích fungují skvěle dohromady i jako solitéry, vznikají z kvalitních evropských látek a umně si vypůjčují inspirace z aktuálních trendů i pánské módy.

310-hd-shooting-tinsels-25janvier2024-cycloramalyon7-chloelapeys.jpg
483-hd-shooting-tinsels-25janvier2024-cycloramalyon7-chloelapeys.jpg

Nové francouzské značky v portfoliu Nily obohatí i nabídku šátků, které se těší vzrůstající oblibě. Tyto bavlněné a hedvábné doplňky dodají outfitu hravost a jsou navíc velmi variabilní. Najdete je ve výběru značek Boulbar, Moismont či Mapoesie.

satek-flow-ink-pink-boulbar-nila-01.jpg

Dalším nováčkem v Nile je švédská značka z Göteborgu - Brixtol Textiles, která navrhuje kvalitní kabáty inspirované britským pracovním oblečením a subkulturou 60. let minulého století. V jejím výběru najdete elegantní vlněné kabáty nebo parku z tradičních britských pláten s povoskovanou úpravou, vhodnou do každého počasí.

2344_b963a8e764-deb-petrol_3654-original.jpg

Elegantní a klasicky střižené vlněné kabáty najdete v kompaktním výběru francouzské značky Trench&Coat, která vyrábí na Ukrajině. Nebudou chybět ani oblíbené oversize modely z recyklovaných vláken z dílny německých Embassy of Bricks and Logs. Nabídku podzimních a zimních hřejivých vrstev doplní kodaňská značka Masai s jednobarevnými i vzorovanými bundami a kabáty. Trend krátkých vlněných bund a kabátků najdete v sofistikovaných modelech francouzských značek Tinsels a Sessùn nebo německých Armedangels.

masai-clothi_fall_winter_2024_original_1005850-4045s_2.jpg

Podzimní a zimní čas by se neobešel bez svetrů a kardiganů. Prémiové svetry z vlny a vysoce kvalitních přízí včetně doplňků nabídne švédská Maska, směs střižní vlny a bavlny Lanius či SKFK. Kategorii pletenin Nila rozšíří o dámské svetry belgické značky Howlin’, které vznikají ve Skotsku a Irsku tradičními postupy z velmi kvalitních vlněných přízí. Jejich svetry, kardigany i doplňky na první pohled zaujmou originálními vzory a stanou tak se výraznými prvky zimního šatníku.

fargonesailing_silver_21.jpg
sweet_monroe_ink_blue_1.jpg

Tuto sezónu se těšíme z opravdu pestré nabídky oblíbených vestiček. V pletené verzi je najdeme v kolekcích Knowledge Cotton Apparel, Beaumont Organic nebo Bobo Choses. K vrstevní vybízí i prošívané nebo manšestrové vesty z dílny Beaumont Organic a Tinsels.

vesta-bacci-molly-work-tinsels-nila-05.jpg
closetotheflower_ecru_32.jpg
kanon_olive_marl_4.jpg

V kategorii obuvi vítáme rodinnou značku Billi Bi z Kodaně, která styl posouvá více k ženskosti. Promlouvá k nám překrásným ručním zpracováním, zajímavými detaily a výrobou v mecce moderního evropského obuvnictví, v Portugalsku. Nadčasový design a skvělá kvalita všech materiálů od kůže po zipy dohromady tvoří boty, na které se můžete dlouhodobě spolehnout.

03-o.jpg
01-o.jpg

Po loňském úspěchu rozšiřujeme nabídku obuvi značky Ivylee. V Nile se objeví léty prověřené kozačky v nadčasovém designu i originální kovbojské boty. Všechny jsou vyrobeny ručně z přírodně činěné usně Escuvado, díky čemuž boty častějším nošením získají unikátní vintage vzhled.
Do podzimní nabídky zařazujeme i tenisky Novesta, které se v Nile těší velké oblibě. Tradiční plátěnky nabídneme v provedení z bavlněného plátna s povoskovanou úpravou a s certifikací GOTS nebo z manšestru. Nabídku tradičně doplňuje Veja, její opakující se modely v carry-over i sezónních barevnostech.

453874648_821065410134254_2388195960141357216_n__1_.jpg
453849506_821065243467604_7738815902651833289_n.jpg